top of page

Om Jeanette

Möt vår föreläsare Jeanette

 

Kulturlänk grundades 1999 av Jeanette Ohlsson Carlborg, religionshistoriker och
kulturkommunikatör med lång erfarenhet av att bo utomlands. Tack vare åren i utlandet har Jeanette fått en unik inblick i andra kulturer och hur religion, kultur och tradition påverkar människors sätt att vara och förhålla sig till sig själva och sin omvärld. Med sig har hon alltid haft sin nyfikenhet och stora upptäckarlust. I varje ny kultur har hon haft turen att träffa människor som har visat stor gästfrihet och släppt in henne i deras hem och familjer. Det har varit nyckeln till att förstå den nya världen och hur den är uppbyggd.

 

”Varje land har sina utmaningar och det tar tid att förstå vad som sägs mellan raderna i kulturen. Jag hade ingen karta som visade mig hur jag skulle få alla vardagliga saker att fungera, men jag hade förmånen att träffa vänner på alla ställen. De hjälpte mig att reda ut mina frågetecken och förstå varför man gör på ett visst sätt. Och det är precis det vi behöver hjälpa nyanlända med – att besvara deras varför-frågor.”

- Jeanette Ohlsson Carlborg

 

Lång erfarenhet som föreläsare

När Jeanette och hennes familj återvände till Sverige i slutet av 1990-talet fick hon flera förfrågningar om att föreläsa. I samma veva startade Jeanette Kulturlänk och inriktade sig till en början mot näringslivet. Dessutom var hon koordinator på MINE (Mentorship, Inspiration, Networking, Education) i Malmö, där hon under flera år hjälpte företag i Skåne att skapa inkluderande, multikulturella arbetsplatser.
Jeanette är en uppskattad och omtyckt föreläsare. Jeanette erbjuder flera föreläsningar, bland annat om kulturmöten inom sjukvården, skolan och förskolan, men också för företag som vill öka sin interkulturella kompetens.

DSC_8866-Redigera.jpeg

Med sitt stora engagemang och kunskaper om andra kulturer förmedlade Jeanette med inspiration och glädje om sina erfarenheter från resor och kontakter med människor från andra kulturer.

"Vi är mycket, mycket nöjda med Jeanette både som moderator och föreläsare. Hon var öppen, tydlig, påläst, väl förberedd, intresserad och besitter en stor kunskap som hon förmedlade mycket väl. Vi kunde inte ha haft någon bättre. Hon var suverän.” Karlstad kommun

”Underbart intressant att lyssna till Jeanette som med egna erfarenheter berättar om olika möten med människor från olika kulturer på ett inlevelsefullt sätt”

 

 

bottom of page