top of page

Föreläsningar

Alla föreläsningar kan skräddarsys efter kundes önskemål både beträffande längd och innehåll.

Kulturlänk tillhandahåller allt från en timmars inspirationsföreläsningar till hel- eller halvdags föredrag.

Kulturlank_Jeanette003.jpeg

När kulturer från hela världen möts i den svenska skolan uppstår ofta frågor och funderingar: hur ska önskemål bemötas och tillgodoses och när ska gränser dras?

Skola

Kulturlank_Jeanette003.jpeg

Har du någonsin tänkt på varför det självklara kan vara så svårt att förstå? Kanske inte, för hur svårt kan det vara att förstå att man står till höger i rulltrappan, bildar kö på alla ställen där det går att bilda kö...

Varför är det självklara så svårt?

Kulturlank_Jeanette003.jpeg

Dagligen möts vårdpersonal och patienter med olika föreställningar om liv och död om varför man blir sjuk, hur man blir frisk, vad som är normalt eller onormalt, rätt eller fel, vad som är ett gott bemötande eller ett mindre gott bemötande.

Vård

Kulturlank_Jeanette003.jpeg

Att flytta till ett nytt land innebär naturligtvis nya möjligheter men det betyder också att individen utsätts för olika typer av utmaningar och prövningar. Skillnaderna mellan livet i det land den inflyttade kommer ifrån och livet i Sverige är många och av olika slag.

Kulturmöten här och nu

Kulturlank_Jeanette003.jpeg

Hederskultur är ett begrepp för kulturella mönster som begränsar personers rättigheter och frihet, med hänvisning till familjens heder.

Hederskultur

bottom of page